De Calo is een aantrekkelijke samenwerkingspartner omdat er zoveel aspecten van gezond leven bij elkaar komen” – Amigoal

Recent is de Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend door Stichting Amigoal en de Calo. Dit betekent dat we met elkaar samen gaan werken op gebied van bewegen en gezondheid.

Amigoal houdt zich in Suriname bezig met een goede levensstijl. Goed onderwijs, sport en gezondheid staan daarin centraal. Daar liggen ook mooie kansen voor ons waar wij als Calo aan bij kunnen dragen!

Met deze samenwerking kunnen Calo-studenten van alle richtingen hier naar toe voor stageplekken. Zij zullen meedenken en helpen in Suriname een gezonde levensstijl binnen het onderwijs en de samenleving te stimuleren.

De allereerste opdracht is al binnen: het Surinaamse Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport wil onderzoek doen onder basisscholen binnen Suriname naar de sportbeleving van kinderen. De directeur Sport, Gordon Touw Ngie Tjouw OLY is blij met de samenwerking: “De Calo heeft alle disciplines in huis om een waardevolle bijdrage te leveren aan het de doelstellingen van ons ministerie. Ik kijk uit naar de resultaten.”

Daarnaast liggen er vele andere interessante vraagstukken op onze studenten te wachten. Calo-studenten die de ambitie hebben internationaal aan de slag te gaan, kunnen zowel in Zwolle als in Suriname met toekomstige projecten en vervolgonderzoeken volop aan de slag!