Frans van Seumeren is ondernemer en grootaandeelhouder van FC Utrecht. Hij krijgt vaak de vraag of hij ambassadeur van een stichting, club of goed doel wil worden. Dan zegt hij nee, te druk. Voor Amigoal maakt hij een uitzondering.

“Voor onze overzeese eilanden en voor Suriname heb ik een zwak. Zo kan ik altijd uitstekend opschieten met de voetballers bij FC Utrecht die hun roots hebben in Suriname of het Caribisch deel van het koninkrijk. Ook ben ik er diverse keren geweest, meestal zakelijk. Ik sta er helemaal achter dat de jonge generatie daar meer kansen in hun leven krijgt door projecten van Amigoal. Projecten met de nadruk op sport, onderwijs en zorg. In 2019 organiseerde Amigoal een voetbaltoernooi in Suriname en FC Utrecht was gevraagd voor materiaal. Mijn kleine rol was om daar toestemming voor te geven. Natuurlijk zei ik ja. Ik draag Amigoal een warm hart toe.”