“Ik had een droom.” Zo begon voorzitter Marianne de Jong de kick-off voor de vrijwilligers van Amigoal. Ze had een droom om jongeren op de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) en in Suriname op weg te helpen naar een kansrijkere positie in de maatschappij. Om die droom te verwezenlijken richtte ze de stichting Amigoal op en zocht ze binnen haar netwerk naar vrijwilligers om de doelstellingen van Amigoal samen vorm te geven en te realiseren.

Vrijwilligers met eigen expertises

Half oktober werd de volgende stap gezet. Vrijwilligers kwamen voor de kick-off bijeen, ieder met een eigen expertise, zoals onderwijs, zorg, sport, ict, financiën, communicatie en sponsoring. De locatie was bijzonder: de skybox van Frans van Seumeren in het stadion van FC Utrecht. Niet toevallig op deze plek, want Frans van Seumeren, groot-aandeelhouder van FC Utrecht, is ambassadeur van Amigoal.

Sportmateriaal en sikkelcelpoli

De vrijwilligers leerden elkaar kennen en sloegen meteen de handen in elkaar om volgende stappen te zetten. Ze stelden prioriteiten op, bespraken dat de vraag van inwoners op de BES-eilanden en in Suriname leidend is en ze overlegden welke projecten ze snel in gang kunnen zetten. Een tipje van de sluier: leefstijlonderwijs en sportmateriaal voor scholen, op verzoek van een docent lichamelijke opvoeding in Suriname, en hulp bij het opzetten van een sikkelcelpoli.

Benieuwd naar de activiteiten van Amigoal? Check ons verhaal of ontdek wat jij kan doen om te helpen!