In de hele wereld dragen mensen hun steentje bij om Corona zo snel mogelijk het hoofd te diepen. Op dit moment is onze voorzitter Marianne de Jong in Suriname om daar medische ondersteuning te verlenen. Als oud IC-verpleegkundige heeft ze aan het begin van de crisis al aangegeven dat zij beschikbaar is als er nood is en maandag 10 mei is zij naar Suriname gevlogen. Al snel merkte ze dat er tekort was aan zo ongeveer alles. Inmiddels zijn de vaccins onderweg vanuit Nederland maar er moet nog heel veel gebeuren om het land weer op de rit te krijgen.

Marianne ziet daar ook voor Amigoal een rol en praat met lokale autoriteiten om te kijken op welke manier de kennis en energie van Amigoal ingezet kan worden. Dit voormalige land van het Nederlandse Koninkrijk wordt dan ook nu toegevoegd aan de doelgebieden van Amigoal.

Iedereen die wil bijdragen, financieel of in kennis en tijd, kan contact opnemen via het contactformulier of een donatie doen via de QR-code op de pagina ‘doneren’.

Volg ons via social media om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Amigoal en de werkzaamheden van Marianne in Suriname.